De voor dit seizoen bij SV Tynaarlo aangestelde trainer Johannes Noorda is per direct gestopt. Aanleiding is een ‘incident’ dat heeft plaatsgevonden. Voor Noorda reden om te stoppen bij de groen-witten.

De clubleiding wil verder niet ingaan over het incident. Voorzitter Egbert Leiting betreurt de beslissing van de geboren Ulrummer. ‘Dit is niet wat je wilt als je in augustus zegt aan de slag te gaan bij ons. Het is niet anders, onze wegen scheiden.’  Roorda werd aangetrokken als opvolger van Roelof Rutgers. De technische staf blijft verder bestaan: Johan Boer, Henk Klaassen en Johnny Koops. Boer zal voorlopig de honneurs waarnemen. Hij is echter niet gediplomeerd. Leiting: ‘Johan Boer heeft dispensatie van de KNVB gekregen voor vijf wedstrijden. Dat is net genoeg tot de winterstop. We gaan snel op zoek naar een vervanger.’ De resultaten van SV Tynaarlo zijn tot dusver wisselvallig in de vijfde klasse E. Tynaarlo stond in de subtop, inmiddels staat de groen-witte ploeg voorlaatste. Het gaat met pieken en dalen. ‘Het ligt heel dicht bij elkaar. Bij winst sta je zo weer in de subtop. Ik hoop dat we er nog een mooi seizoen van kunnen maken’, besluit Leiting enigszins positief.