Vuurwerk werd verwacht van de beladen derby VAKO-Tynaarlo en dat kwam er, zowel in het veld als er buiten. Toen de kruitdampen waren optrokken stond er 4-3 op het bord. Het duel dat alle kanten op kon werd in de ultieme slotfase beslist. Matchwinner was Nino Alink.

Het was één van de gouden wissels van trainer Cor Meijer in een slotfase waarin de rood-gelen de strijd naar zich toe trokken. Daar zag het niet naar uit. Het drastisch vernieuwde SV Tynaarlo (met onder meer oud-VAKO-speler Marcel Kuiper) leek aan de winnende hand, met name in de beginfase van de tweede helft.
Op de gemeentelijke slag kwamen zo’n vierhonderd toeschouwers op af, ongekend in de vijfde klasse. Onder de toeschouwers Roelof Rutgers, oud-trainer, van zowel VAKO als Tynaarlo. Het begon allemaal met vuurwerk langs de lijn. Het Fielliettazz Goethart-sportpark kleurde rood-geel en groen-wit. Het vuurwerk binnen de lijnen bleef beperkt. Slechts een hachelijk moment waarbij de bal ternauwernood voor de doellijn van de gasten kon worden weggewerkt was één van de weinige doelrijpe kansen. Het jonge VAKO moest het afleggen tegen het fysiek sterke Tynaarlo, maar opende via Rob Liewes na een half uur wel de score. De ploeg van Johannes Noorda reageerde meteen. Nadat een aanvaller van Tynaarlo doorbrak en inging op de keeper sloeg de vlam in de pan, zoals enkele keren in de verder niet hoogstaande maar wel zinderende strijd.
In het tweede deel werden de rollen omgedraaid. Eerst was het de handige Riccardo Pillitu die met een fabuleuze vrije trap doelman Ronan Rona kansloos liet, twee minuten later tekende Sallo Westerhof voor nummer twee: 1-2. De wedstrijd golfde vervolgens heen en weer; het publiek genoot onder een behaaglijk zonnetje. Met een prachtige lob zorgde Emmanuel Manzeza (vanwege een blessure later ingebracht) weer voor evenwicht. Tynaarlo nam vervolgens opnieuw de leiding. Het scorebord was van slag, de werkelijke stand: 2-3. In het slotkwartier werd good old Patrick Steenbergen het veld ingestuurd. Samen met de aalgladde Manzeza zorgde hij voor aanvallende impulsen. Steenbergen kopte VAKO naar 3-3, het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Een tweede kans van de goalgetter van weleer was wel raak. Tynaarlo had de krachten verspeeld en moest in de verdediging. Nino Alink, eveneens invaller, zag een eerste doelrijpe kans de mist in gaan, zijn tweede poging was wel succesvol: 4-3. Alink, notabene afkomstig uit het vijfde elftal, vloog over het veld. De ontlading was enorm bij de rood-gelen. Tynaarlo moest de witte vlag hijsen, Ramon van den Berg trapte uit frustratie na. Arbiter Mustafa trok terecht rood. VAKO haalde opgelucht adem en kon dubbel feestvieren, omdat het revanche had genomen voor de eerste nederlaag in 75 jaar bij de buren van de overkant van het kanaal. De derby is weer voor VAKO, dat klom naar de tweede plaats. Tynaarlo zal nog van zich laten horen, maar moet even een toontje lager zingen.