De in Eelderwolde woonachtige zaalvoetbalster Yoshua St. Juste zal op vrijdag 18 november om 19.00 uur in het Sportcafé van Sportcentrum Leek de loting verrichten van de 35e editie van het Leekster Voetbalgala.  Aan het toernooi doen tal van regionale clubs mee, waaronder VAKO, dat al jaren op de eerste Gala-titel aast. Verder zijn uit deze omgeving van de partij Haren, FC Zuidlaren en Tynaarlo. Actief heeft zich niet aangemeld.

Naar verluidt heeft Actief een te kleine selectie en is er vrees voor blessures. Yoshua St.Juste zal tijdens de loting een verhaal vertellen over zijn loopbaan, met name als top-zaalvoetballer. St.Juste  behaalde  12 nationale prijzen en speelde maar liefst 64 keer in   het Nederlands (futsal) zaalvoetbalteam. Tevens geeft hij een kijkje in de keuken van het professionele veldvoetbal, nu hij zaakwaarnemer is van zijn jongere broer Jeremiah die bij Sporting Portugal speelt. Na afloop van de lotingsavond kan men op de tribune aanschuiven en kijken naar de Eredivisie zaalvoetbalwedstrijd Leekster Eagles – AGOVV,  waarbij Yoshua de kleuren Leekster Eagles zal verdedigen.

Voor de 35e editie hebben zich tot nu toe 56 verenigingen opgegeven; twintig damesteams en 36 herenteams.  Het toernooi begint op vrijdag 16 december. De finale is op zaterdag 7 januari.