De bestuurders van de Noord-Drentse natuurijsverenigingen, waaronder ijsvereniging Paterswolde en Aol Gloep uit Vries, waren dinsdagavond op bezoek bij de in 1946 opgerichte IJsvereniging van de drie RAS-dorpen (Roderesch, Alteveer, Steenbergen).

De bijzonder mooie natuurijsbaan was deze (warme)herfstavond volledig in winterornaat opgetuigd.  Met nieuwe LED verlichting rond de baan. Elk jaar heeft iedere ijsvereniging niet alleen haar jaarvergadering, maar oriënteren de bestuurders, die allen lid zijn van de KNSB, zich ook op nieuwe mogelijkheden en kansen voor hun vereniging. Het leren en stimuleren van elkaar is de basis van deze jaarlijkse bijeenkomsten. De spreker op deze avond was Aaldrik Arends van Safety Company uit Vries. Aan de orde kwamen zaken als veiligheid, verzekeringen en risico’s. De presentatie van Aaldrik Arends richtte zich vooral ook op wat je moet doen om de bezoekers in de juiste ‘modes’ te brengen, dus positieve voorlichting zoals bezoekers een warm welkom heten. De bestuursleden van de diverse ijsverenigingen waren zeer nieuwsgierig en gaven elkaar de mogelijkheden door welke ze zelf al succesvol gebruikten. Ook komt er weer een ijsmeesterscursus waarvoor de ijsvereniging van Yde het initiatief heeft opgepakt. Voor alle bestuurders was deze presentatie een mooie stimulans om goed voorbereid het ijs op te gaan.