De kniepertjes en rolletjes van Lienie Timmer zijn onderhand een begrip geworden. De inwoner van Tynaarlo bakt de traditionele koekjes voor de feestdagen ook nu weer voor het goede doel. De opbrengst gaat naar Stichting Hartekind en Stichting Wensambulance Noord Nederland.

De wensambulance wil ernstige zieke mensen met een beperkte levensverwachting de mogelijkheid bieden om op geheel eigen wijze afscheid van hun leven te kunnen nemen. Het spreekt de zeer sociaal ingestelde Timmer erg aan. Deze stichting vindt de bakactie geweldig. ´Ze komen hier ook wel eens spontaan langs met de ambulance´, zegt Lienie Timmer, die Stichting Hartekind ook zo´n goed doel vindt. De organisatie van vrijwilligers zet zich in voor kinderen die geboren worden met een hartafwijking.
Al in juli is ze begon met bakken. ´Dat was voor familie uit Holland. Eerder stuurde ik het op, maar dat wordt te duur´, legt Timmer uit. Ze heeft inmiddels voor 400 euro verkocht, terwijl Lienie nog maar drie weken aan de gang is. ´Mensen weten het dat ik aan het bakken ben. Soms begin ik wel eens heel vroeg in de morgen, dat ruiken de mensen dan.´ Ondanks de stijgende energieprijzen verandert ze niets aan de verkoopprijs. ´Mensen hebben minder te besteden, dan maar wat minder verdiensten´, is haar mening. De Tynaarlose krijgt hulp van de kinderen die reclame voor haar actie maken en de versnaperingen verkopen op hun werk. Linie, die de lekkernij in huis bakt, is niet te beroerd om zelf de boer op te gaan. ‘Als er een Kerstmarkt in het dorp komt wil ik daar ook staan met een kraampje.’ Over de hoeveelheid aan ´knieperies´ en ´rollegies´ kan ze geen uitspraak doen. Linie bakt gewoon door. Met alle liefde.

Voor wie het nog niet weet, een zak rolletjes of kniepertjes kost 3 euro. Nieuw zijn droge worsten, die kosten 3 euro 50 per stuk. Bestellen kan telefonisch: 0592-543124/06-15625759 of via een appje.