Bertus en Annie Bolhuis-Brink uit Vries zijn zestig jaar getrouwd. Het echtpaar trad op 19 oktober 1962 in het huwelijk. Afgelopen woensdag was de officiële dag. Burgemeester Marcel Thijsen bracht een bezoek aan het echtpaar.

‘Hou hol je het zo lang vol?’, is Bertus de verslaggever een slag voor. Om vervolgens het antwoord ook meteen te geven: ‘een kwestie van geven en nemen.’ Annie is geboren als helft van een tweeling op 7 september 1938 in Holwierde. Na de huishoudschool is ze gaan werken in de huishouding en op een naaiatelier. Bertus is geboren op 26 september 1937 in Adorp. Na de opleiding meubelmaken aan de LTS, heeft hij zich ontwikkeld tot pianostemmer/technicus. Bertus en Annie hebben elkaar in 1957 leren kennen via de broer van Annie, die een dienstmaatje was van Bertus. Na eerst een briefwisseling kwam het tot een eerste ontmoeting bij de Martinitoren in Groningen. Terwijl ze op een bankje zaten kwam er een oudere dame naast het verliefde stel zitten. Dat was niet de bedoeling. Het is gelukkig toch goed gekomen. Op 19 oktober 1962 zijn ze getrouwd in het gemeentehuis in Bierum. Ze hebben drie kinderen, vijf kleinkinderen en één achterkleinkind gekregen.

Vries

Na wat omzwervingen door de drie noordelijke provincies, zijn ze uiteindelijk in Vries gaan wonen. Hier namen ze beiden deel aan het verenigingsleven. Bertus was lang verbonden aan de Harmonie Vries, waar hij niet alleen een instrument bespeelde, maar ook leerlingen opleidde en in verschillende commissies zat. Sinds een aantal jaren is Bertus niet meer actief binnen de vereniging. Door alles wat hij voor de vereniging heeft betekend, is hij benoemd tot erelid. Bertus was ook jarenlang lid van de tafeltennisvereniging in Vries, ook van deze vereniging is hij erelid. Daarnaast is hij medeoprichter van de buurtvereniging de Noabers (Boermarke, Bannerschulte en Volmachten). Annie zat jarenlang bij de zangvereniging Animato. Nadat Animato werd opgeheven, zong ze verder bij het vrouwenkoor Vries. Ook zat ze jarenlang bij de plattelandsvrouwen. Hier heeft ze ook geregeld meegezongen met het koor. Annie heeft nog een tijdje in de kledingcommissie van de Harmonie Vries gezeten. Samen met een aantal andere dames naaide ze kleding voor de majorettes en de drumband. Op 24 september hebben zij samen met de familie hun 60-jarig huwelijk gevierd.