Op de Zuidlaardermarkt, die traditiegetrouw om zes uur werd geopend, stonden vandaag 1005 paarden en 18 ezels. Dit maakte marktmeester Jaap Mellema tijdens de traditionele persbijeenkomst bekend. De Zuidlaardermarkt kon weer als vanouds gehouden worden. Het evenement trok heel veel bezoekers, uit binnen-en buitenland.

Jan Bert Ulenreef van de politie noemde de sfeer op de markt ‘gemoedelijk’. De Zuidlaardernacht is zonder ernstige incidenten verlopen. Er werden drie aanhoudingen verricht, waarvan één persoon met een pistool. Burgemeester Marcel Thijsen roemde de Zuidlaardermarkt die wat hem betreft ‘altijd kan blijven bestaan.’ ´De combinatie in Zuidlaren, waarin ruimte wordt gegeven aan de dieren en mensen ook hun hart kunnen ophalen op de kermis en de markt met deze sfeer, is uniek.´ Thijsen stond ook nog even stil bij het naderende pensioen van marktmeester Mellema. Na 24 edities stopt hij ermee. Zijn opvolger is Gertjan Timmer – is een topper. Over het welzijn van de dieren waren geen klachten. Er was genoeg hooi en water.