Dinsdag 18 oktober om 06.00 uur precies opent burgemeester Marcel Thijsen, onder de klok op de Brink in Zuidlaren de 821e Zuidlaardermarkt. Naast de warenmarkt, paardenmarkt en kermis zijn er traditiegetrouw weer vele festiviteiten over meerdere dagen.

Het feest begint op vrijdag (morgen), wanneer de kermis vanaf 19.00 uur draait. Zaterdag om 10.00 uur gaat de traditionele Zuidlaardermarktloop van start. Een wedstrijd over 5 of 10 kilometer door het centrum van Zuidlaren voorafgegaan door een run voor kinderen van 2,2 kilometer. De start en finish zijn aan de Stationsweg. Op het Brinkje bij de Vlindertuin wordt van 13.30-16.30 uur een kinderrommelmarkt gehouden. Om 20.00 uur is er een groot vuurwerkspektakel te bewonderen aan de Leemkuilenweg.

Op zondagmiddag wordt het winkelende publiek getrakteerd op optredens van straatartiesten. In de aanloop naar de Nacht van Zuidlaren staat het muziekpodium aan de Brinkstraat. Daar kan het publiek maandagavond van 20.00 tot 24.00 uur meezingen met de RadioNL “Op volle kracht” Artiestenshow. Aansluitend is de Nacht van Zuidlaren met livemuziek in de feesttent en de horeca. De kermis blijft de hele nacht open.

Hoogtepunt is op dinsdag. Onder begeleiding van de Harmonie uit Vries opent burgemeester Marcel Thijsen om klokslag 06.00 uur bij de klok op de Brink de 821e Zuidlaardermarkt; Europa’s grootste paardenmarkt. Dit jaar wordt een aanvoer verwacht van minstens 1000 paarden. De paarden staan op de brink gelegen tussen ’t Achterom en de Zuiderstraat. De paardenmarkt stopt om 15.00 uur. Gelijk met de opening van de Zuidlaardermarkt start ook de warenmarkt. Op de warenmarkt staan zo’n 400 kramen, goed voor een rij van ruim vier kilometer door het dorp.

Op woensdagmiddag is er een speciale kindermiddag op en rond de kermis met onder andere een ballonnenclown en een schmink act.

Kijk voor alle informatie over de Zuidlaardermarkt en de festiviteiten op: www.zuidlaardermarkt.info  en www.evenementenzuidlaardermarkt.nl