Oktober Kindermaand biedt nog tal van activiteiten. In de gemeente Tynaarlo kunnen kinderen genieten van een programma met workshops, speurtochten, rondleidingen en andere activiteiten.  Ook in Eelde-Paterswolde is er nog van alles te doen en te beleven.

In het Internationaal Klompenmuseum kunnen kinderen op 15, 16, 22 en 23 oktober een cadeau voor iemand anders maken. Op 15 en 23 oktober is in Museum Vosbergen in Eelde een rondleiding en een speurtocht om de verschillende instrumenten te leren kennen. In Museum De Buitenplaats treden op 30 oktober pianistes Elsbet en Claudette op tijdens de theatrale muziekvoorstelling Beth & Flo.

In de maand oktober zetten culturele instellingen in heel Drenthe de deuren wagenwijd open voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Om kinderen en ouders enthousiast te maken voor kunst en cultuur organiseren ze allerlei creatieve activiteiten om een bezoek extra leuk te maken.

Op de website www.kindermaand.nl zijn alle activiteiten te vinden.