Actief greep vorig seizoen net naast de titel. Of de Eeldenaren komend seizoen weer een gooi kunnen doen naar het kampioenschap is de vraag. Er zijn veel spelers, waaronder oudgedienden, vertrokken. Eén van de spelers die is gebleven is spits Ermin Imelman.

De 23-jarige Imelman is geboren in Groningen, maar kwam op zijn zesde jaar naar Eelde-Paterswolde, waar hij al gauw lid werd van Actief. Het voetbal is hem niet met de paplepel ingegoten. Niemand in het gezin voetbalt. ‘Mijn opa voetbalde vroeger, bij welke club weet ik niet, in ieder geval was het niet Actief.’  Vanaf zijn negentiende is Imelman een vaste waarde in de rood-witte hoofdmacht. Ermin Imelman heeft altijd voorin gestaan. Het is een pure spits, met een neusje voor de goal. ‘Hoeveel ik er dit seizoen ga maken? Dat is lastig te voorspellen’, zegt Imelman, die vorig seizoen 22 doelpunten maakte. ‘Ik hoop dit jaar weer op een stuk of twintig, dat is een mooi doel.’ Imelman kent zijn tekortkomingen: ‘Ik ben niet de allersnelste en geen spits die de bal vasthoudt’, geeft hij aan. ‘Maar daar wordt wel aan gewerkt.’

Imelman heeft een positieve indruk van de nieuwe trainer Roland Beuvink. ‘Hij weet wat hij wil. We spelen op een andere manier. Meer met de rug naar de goal toe, met een middenveld dat aansluit. Het systeem wordt nog uitgeprobeerd, met twee of drie spitsen.’ Imelman over de voorbereiding: ‘Qua resultaten is de oefencampagne tot nu toe teleurstellend te noemen. We hebben nog geen wedstrijd gewonnen.’

Imelman maakt onderdeel uit van een nieuwe spelersgroep, waarvan een groot deel afkomstig is uit het tweede elftal. ‘Er zijn enkele bepalende spelers weggegaan, anderen zullen het moeten oppakken’, vindt Imelman. ‘Qua niveau is het elftal gelijk gebleven. Er is in ieder geval veel enthousiasme in de groep en daarmee kun je ook wedstrijden winnen.’

‘De doelstelling van vorig jaar is denk ik te hoog gegrepen’, zegt de in de horeca werkzame spits over de gebruikelijke verwachtingen van het nieuwe seizoen. ‘Het ‘linkerrijtje’ moet sowieso mogelijk zijn. Het is afwachten hoe de eerste wedstrijden verlopen.’ De openingswedstrijd van Actief is tegen ZNC uit Zuidbroek. Imelman herinnert zich de onderlinge confrontaties van vorig jaar nog. ‘We hebben twee keer van ze gewonnen, maar het is wel een stugge ploeg.’

De eerste de beste wedstrijd van Actief tegen ZNC werd een monsteroverwinning voor de Eeldenaren: 6-0.