De groepen zes tot en met 8 van obs de Veenvlinder hebben afgelopen week visles gehad. Op school wordt 5 weken gewerkt aan het thema dieren. Van dinosaurus tot lieveheersbeestje. Dit onderwerp past hier dus heel goed bij. Vismeester Klaas kwam de groepen vertellen over de soorten vissen, hoe je vissen vangt en vooral over hoe je het haakje handig en snel kan verwijderen.

Alle leerlingen hebben een tas met materialen gekregen. Onder andere een werkboek, tijdschrift, een zoekkaart en een hakensteker. De dag erop mochten we de theorie uitproberen in de praktijk. Alle groepen zijn op de fiets naar de visplas in Yde geweest.
Hier stonden vrijwilligers van de sportvisserij Drenthe en Groningen klaar met hengels, aas en stoeltjes. Alle kinderen zijn gaan vissen. Er werden gelukkig ook vissen gevangen.
De kinderen waren erg enthousiast en een aantal wil graag zelf gaan vissen. Fijn dat de vrijwilligers ons hebben geleerd hoe je moet vissen en hoe je de vissen moet behandelen als je ze gevangen hebt. We willen de sportvisserij Drenthe en Groningen bedanken voor hun inzet en we hopen dat ze vaker willen langskomen.