In 1872 startten de broers Willem en Derk Hilbrants hun slagerij in Paterswolde. Zestig jaar geleden nam Dik Hilbrants samen met zijn broer de slagerij over. Dik in Paterswolde en Max in Vries. Een echt familiebedrijf.

De slagerij staat wijd en zijd bekend om het ambacht. Tot voor kort slachtten de slagers het eigen vlees nog. Alles wat de slagerij biedt wordt huisgemaakt en met de hand gesneden. Naast vlees, staat de slagerij bekend om verse maaltijden, salades, patés en dips uit eigen keuken. Sinds een aantal jaren is het assortiment uitgebreid met diverse soorten zout, olijfolie en ‘alles voor een mooi gedekte tafel’, zoals servies, schalen, kandelaars, tafellakens en accessoires.

Als spin-off van de slagerij is door Marieke, dochter van Dik en Tina, de webwinkel ww.hoofdpand.nl geopend. Een webshop met alles voor een sfeervol thuis en aangenaam wonen. Zo vind je bij ons dezelfde mooie serviezen, zouten, olijfolie, kaarsen, kandelaars en houten planken als in de slagerij. Daarnaast kun je bij Hoofdpand terecht voor woonaccessoires zoals plaids en spreien, vloerkleden, sierkussens, keuken- en bad textiel en verzorgingsproducten.

Nu met het jubileum van anderhalve eeuw hebben beide bedrijven de handen ineen geslagen en organiseren zij een jubileum fair. Op vrijdag 23 september bent u van harte welkom om nieuwe producten te proeven, te zien en te ontdekken. En knusse en sfeervolle nazomerfair.