Op dinsdag 20 september om 14.00 uur is de officiële start van het Walking Football bij SV Tynaarlo. Samen met trainer Rik Liezenga van FC Groningen gaan 55-plussers op een verantwoorde manier en in aangepaste spelvorm voetballen. Wethouder Miguel Ririhena is hierbij aanwezig en opent het Walking Football. Afsluitend is er een borrel van 16.00 tot 17.00 uur.

Oldstars walking football is een initiatief van het ouderenfonds en de KNVB om ouderen laagdrempelig weer te laten voetballen. Het sociale aspect is daarbij belangrijk en daarom wordt er voorafgaand gezamenlijk een kop koffie gedronken.
Inwoners uit de gemeente leken het leuk om walking football te spelen. De buurtsportcoach heeft contact opgenomen met voetbalverenigingen in de gemeente om met hulp van een vrijwilliger van het ouderenfonds walking football op te zetten. FC Groningen in de maatschappij, S.V.T., V.A.K.O, FC Zuidlaren, VV Actief en S.V. Yde de Punt waren erg positief over dit initiatief en hebben dit gezamenlijk opgepakt.

Wil je ook meedoen aan Walking Football? Deelname is gratis. Na het voetballen kan men aansluiten bij een borrel van 16.00 tot 17.00 uur. Opgeven kan via mail voorzitter-voetbal@svtynaarlo.nl of te bellen naar 06-11297976.