Tijdens de gemeenteraadsvergadering van dinsdag 13 september heeft het college van burgemeester en wethouders haar zorgen geuit over de huidige inflatie en de energiecrisis. Uit monde van wethouder Jelbrich Peters liet het college weten dat de vrees bestaat dat veel huishoudens in de problemen komen. 

‘De doelgroep is breder dan alleen de mensen op bijstandsniveau,’ zei Peters. ‘Momenteel wordt er door de gemeente onderzocht wat er gedaan kan worden. Wij willen niet wachten op Prinsjesdag, waar het Rijk waarschijnlijk met een noodpakket zal komen.’ Ook vroeg het college aan de raad en aan de inwoners van de gemeente om mee te denken. Peters: ‘Natuurlijk zijn er nu al initiatieven, bijvoorbeeld de klusbussen. Maar ook gaan wij informatieavonden organiseren over de subsidies die beschikbaar zijn.’ Peters riep inwoners, bedrijven en organisaties ook op om de mensen die het moeilijk hebben te helpen waar nodig. ‘Concreet is het plan nog niet,’ verduidelijkt de wethouder. ‘Zodra dat zo is, weten wij ook of er extra budget nodig is.’