De persconferentie in het Familiehotel was er eigenlijk één voor de vorm. Weinig nieuws onder de zon, behalve dan dat het grootse festijn eindelijk weer in alle hevigheid los kan barsten dit jaar. De wijken konden hun bestellingen ophalen en de programmaboekjes werden rondgebracht. Ook de organisator van de feesttent, Dennis Franke, kwam nog aan het woord.

De bijeenkomst met ook alle voorzitters van de wijken en andere belangstellenden is eigenlijk het officieuze startsein voor de Bloemencorso in Eelde. En passant werd nog verteld dat er geen vervoer geregeld kon worden voor de tractorchauffeurs. Ook werden er nog zorgen geuit over de grote van de tractoren. Dat onderdeel van de corso bleek sowieso een heet hangijzer want het is nog de vraag of er genoeg tractoren geleverd kunnen worden door de sponsor.

Tijdens een ronde langs de wijken merkte het bestuur dat het bij sommige wijken wel wat stroef liep. Het was moeilijk om vrijwilligers te krijgen, bijvoorbeeld. ‘De automatische piloot’ bleek er een beetje af. Wel verwelkomde voorzitter Jacqueline Haijkens de nieuwe wijk ‘Centrum MultiCulti’ nogmaals: ‘Hello!’ De parade belooft vooral een hele happening te worden. Vooral de drumbands, voorafgaand aan de praalwagens, is een heuse happening met meer dan 250 drummers.

Franke benadrukte nogmaals dat het dit jaar erg moeilijk was om materialen en spullen in te huren. Als voorbeeld noemde hij bijvoorbeeld toiletten. Het blijkt een van de drukste weekenden van het jaar te zijn, op evenementengebied. Hij noemde een aantal hoofdacts, waaronder Tino Martin, de zingende kebabverkoper Ammar en ‘oud, maar nog lang niet dood’ Trafassi. ‘De kaartverkoop voor de feesttent loopt goed, er worden opvallend veel passe-partouts verkocht,’ wist Franke nog te melden. Op de vraag waarom op de Nacht van Eelde nu toegang wordt geheven, antwoordde de organisator: ‘Dat heeft te maken met controle en eisen van de gemeente. Nu weten wij, hoeveel mensen er in de tent zijn en hebben wij controle op de toegang.’