Eelde-Paterswolde kent ongeveer 10.000 inwoners. Voor de dorpelingen worden allerhande activiteiten en festiviteiten georganiseerd. Enkele voorbeelden: het Bloemencorso, de activiteiten van de Vereniging voor Volksvermaken, de autocross en diverse sportactiviteiten. Voor al deze activiteiten zijn vergunningen nodig. En in deze vergunningen is opgenomen dat het alleen door kan gaan als er voldoende EHBO aanwezig is.

En daar wringt de schoen. Door vergrijzing en vanwege persoonlijke omstandigheden neemt bij de EHBO- vereniging het aantal vrijwilligers af die beschikbaar is voor de evenementen waar het dorp zo aan gehecht is. Daarom vraagt de vereniging om hulp. Wanneer je in het bezit bent van een EHBO- diploma of certificaten van het Rode Kruis en je wilt je inzetten voor het dorp, neem dan contact met de vereniging op.  Sinds kort is het mogelijk om via een online cursus op eigen tempo bij het Oranje Kruis het theoretisch deel van het basis EHBO- diploma te halen. Dit deel wordt afgesloten met een toets en wanneer deze met een voldoende wordt afgesloten is het mogelijk om in 7 avonden of 3 zaterdagen het praktijkgedeelte onder de knie te krijgen zodat je voldoende bagage krijgt om het officiële Oranje Kruis EHBO examen met goed gevolg af te ronden. Ook voor EHBO bij kinderen is een online theoretische cursus beschikbaar die wordt gevolgd door een praktijkgedeelte en kan worden afgesloten met een officieel erkend diploma. Voor meer informatie en contactgegevens kijk op www.ehbo-eelde.nl. Opgave voor deze cursussen: mail naar  opleiding@ehbo-eelde.nl