In september belooft wethouder Jurryt Vellinga eindelijk duidelijkheid te geven betreffende de locatie Bladergroenschool. In de raadsvergadering van 5 juli vroeg CDA fractievoorzitter Henk Middendorp zich af waar de antwoorden bleven op zijn vragen die in maart zijn gesteld: ‘Daar is inhoudelijk nog steeds niet op gereageerd.’

Vellinga gaf Middendorp grotendeels gelijk: ‘Toen ik begin juni aantrad, lag de brief al klaar. Ik moest mij daar eerst mee vereenzelvigen. De brief met antwoorden is nu onderweg en komt zeer snel naar de raad.’ De CDA voorman was zichtbaar teleurgesteld in wederom een uitstel. ‘Het valt niet meer uit te leggen aan de bijna 700 geïnteresseerden,’ zei Middendorp. ‘Nemen wij dergelijke burgerinitiatieven nog wel serieus?’ Vellinga stelde dat er in september duidelijkheid komt over de locatie Bladergroenschool. ‘Ook voor de initiatiefnemers van het Knarrenhof. Op dit moment wordt alles doorgerekend, dan komen wij terug naar de raad.’

‘De initiatiefnemers gaan ervan uit dat de schop medio 2023 in de grond gaat,’ zei Middendorp. ‘Kunt u geen handreiking doen.’ Volgens de wethouder staat er een gesprek gepland met de betrokken partijen. ‘In september weten wij meer.’