Groningen Airport Eelde gaat Schiphol bijstaan voor de beveiliging van de luchthaven. Via een versneld traject worden pas afgestudeerde MBO-studenten door Securitas op Eelde klaargestoomd om in juli en augustus op Schiphol te kunnen werken.

De studenten krijgen, naast hun normale lessen, ook instructies van een medewerker van Securitas, dat de beveiliging op Groningen Airport Eelde verzorgt. De lessen vinden twee dagen per week plaats op de NXT Airport Campus op de luchthaven, waarbij de praktijklessen plaatsvinden in de vertrekhal. Tijdens de praktijklessen in de terminal krijgen studenten instructie op het gebied van ontruiming, eerste hulp en brandbestrijding. Met andere noordelijke onderwijsinstellingen onderzoekt Groningen Airport Eelde of zij de luchtvaartsector in soortelijke constructies versneld aan nog meer extra personeel kan helpen.