Het negende Koepeltjesfestival was een groot succes. Na twee jaar absentie is het culturele festival terug van weggeweest en niet meer weg te denken uit het aanbod van vele festivals. Hoewel kleiner opgezet dan voorgaande jaren was de drukte en de gezelligheid als vanouds. Voorzitter Peter Steur: ‘Het was geweldig, niet normaal. Mensen waren schijnbaar wel weer toe aan een feestje.’

Duizenden mensen keken naar een zeer gevarieerd aanbod van dans, muziek, bandjes, entertainment en straattheater. Toch klonk er ook kritiek. Het ‘festivalterrein’ was door hekken afgesloten en het bleek dat het nieuwe café Mekie’s niet binnen de omheining viel. ‘Dat heeft alles te maken met de vergunning van de gemeente,’ legt Steur uit. ‘Wij hebben het daarover gehad met de eigenaren en hen dat ook uitgelegd. Maar dat wordt natuurlijk nog wel geëvalueerd.’

Al met al had ook Mekie’s het druk met het Koepeltjesfestival. De organisatie moet de balans nog opmaken, maar dat het boven verwachting druk was, staat buiten kijf. Steur: ‘Ik denk dat er wel bijna 3000 mensen waren.’