De natuurvergunning van het FestiValderAa in Schipborg hoeft niet te worden ingetrokken. Vijf inwoners van Schipborg vochten de vergunning aan, maar de rechter veegt hun bezwaren van tafel, staat vermeld op de website van RTV Drenthe.

De inwoners vinden dat het festival schade aan de natuur oplevert en willen dat de provincie Drenthe de vergunning intrekt. De rechter erkent dat de kwaliteit van het heidegebied achteruitgaat, maar dat komt volgens dezelfde rechter niet door het festival maar door en mensen die hun honden uitlaten in het gebied.  De provincie heeft de vergunning afgegeven aan het festival omdat die niet bijdraagt aan verdere verslechtering van het gebied.
Het festival bij Schipborg begint op 30 juni. Het is de jubileumeditie – de tiende keer- en dus wordt er groots uitgepakt. In plaats van drie vier festivaldagen. Het festival bestaat uit theater, muziek, kunst en natuur in de nabijheid van het Drentsche stroomdallandschap. Kijk voor het gehele programma op http://festivalderaa.nl

Foto: www.festivalderaa.nl