Vorige week zondag organiseerde Vereniging voor Volksvermaken Eelde in het kader van de Jaarmarkt enkele leuke activiteiten: een Kruiwagenrace en Spijkerbroekhangen.

De groep t/m 7 jaar had een kleine kruiwagen. Het parcours was voorzien van een aantal hindernissen.  Slalommend rond pionnen en over een hindernisbalk moest het parcours afgelegd worden. In de kruiwagen lagen een aantal ballen die overgebracht moesten worden naar de finish. De ballen stuiterden regelmatig uit de kruiwagen. Deze moesten direct weer in de kruiwagen gelegd worden waarna de rit met de kruiwagen vervolgd kon worden. Er waren totaal 25 deelnemers.

Uitslag t/m 7 jaar

1            Roos Arends

2            Vera Arends

3            Rick Kregel

4            Noah Mulder

 

8-9 jaar

1            Mohammed

2            Emma Rutgers

3            Joël

 

10-12 jaar

1            Eva Arends

2            Jamil Omar

3            Merhawi Jamie

Spijkerbroekhangen

Bij het spijkerbroekhangen waren er 12 deelnemers. Enkele deelnemers stonden binnen één seconde alweer op de grond (kenden kennelijk hun eigen gewicht niet), terwijl anderen tijdens het hangen elkaar uitdaagden door hun gezichtsuitdrukkingen. waren er 12 deelnemers.

Uitslag

1            Rappie

2            Ole Nijdam

3            Bereket