In het kielzog van de nieuwe wethouders werden er ook twee nieuwe raadsleden geïnstalleerd tijdens de raadsvergadering van 7 juni. Twee oude bekenden èn twee inwoners van Eelde. Arie Meerman voor GroenLinks en Jarko Weering voor Leefbaar Tynaarlo maken vanaf heden deel uit van de gemeenteraad.

Omdat Jurryt Vellinga en Miguel Ririhena beiden wethouder werden, kwam er een plek vrij en beide heren waren de eerstvolgende op de kieslijst. Weering koos na de strubbelingen binnen Gemeentebelangen voor een andere partij. Deze werd gevonden bij Leefbaar Tynaarlo. De inwoner van Eelde is verheugd weer in de gemeenteraad te mogen plaatsnemen. ‘Het voelt een beetje of ik gisteren een feestje heb gehad,’ vertelde Weering daags na zijn installatie. ‘Het voelt heel goed nu.’ Weering was de afgelopen periode geen raadslid, omdat Hilde Kamminga door voorkeursstemmen voor Gemeentebelangen in de raad kwam. Zij maakte niet lang geleden de overstap naar de VVD.

‘Maandag staat de eerste fractievergadering gepland,’ zei Weering. ‘De portefeuilleverdeling moeten wij nog doen, maar ik wil mij ook bezighouden met inclusie.’ Met Meerman haalde GroenLinks ook een bak aan ervaring binnen. Hij zat al drie termijnen samen met Klaas Kuipers in de raad. Van 1998 tot 2010.