In de Dorpsklanken van de afgelopen week stond een bericht dat de PvdA-steunfractielid Marjolein Koning de wethouderskandidaat was voor de PvdA. Dat bleek onjuist. Op de persconferentie van 24 mei presenteert de nieuwe coalitie het akkoord en het nieuwe college. Vier wethouders zullen de burelen van de collegevleugel gaan bezetten.

De PvdA, Leefbaar Tynaarlo, GroenLinks en ChristenUnie leveren allen een wethouder. Jurryt Vellinga voor Leefbaar Tynaarlo, Miguel Ririhena van GroenLinks, Hans de Graaf maakt zijn rentree aan het Kornoeljeplein en vanuit sociaaldemocratische hoek is een verrassing uit de hoge hoed getoverd. De in Tynaarlo woonachtige Jelbrich Peters is de kandidaat voor de PvdA. Peters is van huis uit jurist en werkt momenteel als jurist en klachtencoördinator bij de gemeente Midden-Drenthe. Daarnaast is zij toezichthouder bij twee welzijnsinstanties.

Opvallend genoeg zit er niemand in het college die woonachtig is in Eelde of Paterswolde. Vellinga en Ririhena zijn woonachtig in Vries, Peters, zogezegd, in Tynaarlo en Hans de Graaf resideert in Zuidlaren. Aan de andere kant woont menig fractievoorzitter in Eelde of Paterswolde en de gemeenteraad is het hoogste orgaan. In de Dorpsklanken van volgende week uitgebreidere profielen van de wethouders.