Op het Evenemententerrein van Yde De Punt wordt op zondag 22 mei voor de 7e keer in successie een grasbaanrace met klassieke bromfietsen georganiseerd door Stichting Activiteiten Yde De Punt. Naast de classics worden er ook manches met crossbromfietsen georganiseerd, speciaal voor lokale rijders uit Yde-De Punt en omgeving.

Stichting Activiteiten Yde De Punt slaat voor dit evenement de handen ineen met het Classic 50 cc Grasbaanteam. Dit team rijdt hun eigen kampioenschap op 50cc-motoren Kreidler, Zündapp, Minarelli en Sachs, voertuigen tot het bouwjaar 1982.
De race in Yde-De Punt is de derde uit een serie van zeven wedstrijden in Noord-Nederland dit seizoen. De races worden gereden op een ovale baan van 200 meter. Er rijden in elke manche (vijf ronden) zes tot acht man tegen elkaar. De ruim 100 deelnemers rijden drie manches om punten.

Lokale rijders

Voor lokale rijders uit Yde De Punt en omgeving worden er 6 speciale klassen georganiseerd: Jeugdklasse 5 tot en met 11 jaar, Juniorenklasse 12 tot en met 15 jaar, Automaten Standaard en Automaten Specialklasse, bromfietsen versnelling/pitbikes en een speciale damesklasse.

De trainingen starten om 11:30 uur, de wedstrijden starten om 13:30 uur en zijn rond 17:00 uur afgelopen. De toegang is gratis.

Foto: Herman Groote-Bromhaar