Een spoor van branden tussen Schipborg en Zeegse afgelopen vrijdag. Op camping De Vledders in Schipborg gingen een vouwwagen en een blokhut in vlammen op, op camping de De Groene Valk in Zeegse brak brand uit in een chalet. Daarnaast waren er twee natuurbranden en een brand bij een restaurant. De politie doet onderzoek naar brandstichting, meldt RTV Drenthe.

Even voor vijf uur in de ochtend kreeg de brandweer een melding van een brand op camping De Fledders. Zowel een blokhut als een verder op staande vouwwagen ging in vlammen op. Niemand was in de blokhut of de vouwwagen aanwezig. Brandweerlieden wisten de branden snel te blussen. Twee uur na de brand in Schipborg moest de brandweer opnieuw uitrukken. Dit keer voor een brand op camping De Groene Valk in Zeegse. Hier bleek een chalet in brand te staan. De politie doet ook hier onderzoek naar mogelijke brandstichting. Even verderop, aan de Zeegsersteeg in het dorp, kwamen brandweerposten uit Eelde, Zuidlaren, Annen, en Vries in actie. Daar stonden op twee plekken stukken natuur in brand. Dit terwijl er bij restaurant De Drentsche Aa, tussen Schipborg en Zeegse, een parasol in de brand stond. Ook hier wordt onderzoek gedaan door de recherche. De brand op camping De Vledders en De Groene Valk zijn de tweede en derde brand op een camping in Noord-Drenthe in twee dagen tijd. Donderdag ging een bijgebouw op camping De Schaopvolte in Eext in vlammen op.