Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het was op het sportpark van Yde de Punt weer ouderwets gezellig. Nadat de oranje tompoezen twee jaar verplicht ingevroren moesten blijven is het de vrijwilligers toch weer gelukt om een Koningsdagprogramma voor jong en oud neer te zetten waar iedereen duidelijk zichtbaar van genoot.

Voor de jeugd bestond de dag uit deelname aan een spelletjes parcours, een tekenwedstrijd die overigens werd gewonnen door Levi Kamphuis en misschien wel het hoogtepunt waren de cadeaus uit Trijn haar grabbelrok. Dit alles onder het genot van een verse suikerspin die natuurlijk niet mocht ontbreken deze dag. Voor de volwassen Ydenaren bestond de mogelijkheid om deel te nemen aan het volleybaltoernooi, klaverjassen of een klootschietroute. De route voor het klootschieten liep door de prachtige Hondstong. Er was een team dat verdacht lang weg bleef, er werd zelfs even getwijfeld de hulpdiensten in te schakelen om ze te lokaliseren. Echter bleek dit gelukkig niet nodig, bij gebrek aan een versnapering onderweg vonden zij een goed onderkomen en hebben zij hier zelf in voorzien (aandachtspuntje voor de organisatie volgend jaar). Het team onder leiding van routinier Roelof Polling had de minste worpen nodig en slaagde erin de dag winst te pakken. Onder leiding van Frank Huberts werden de kaarten voor het klaverjassen verdeeld. In de gerenoveerde clubkantine streed men onder het genot van diverse versnaperingen voor de gesponsorde prijzen. Uiteindelijk lukte het Egbert Venema er met de vleesprijs van Slagerij Hilbrants vandoor te gaan. De poedelprijs werd met minstens zoveel plezier in ontvangst genomen. De fles wijn ging (leeg?) met Anita Koerts mee naar huis. Verreweg de meeste strijd werd gevoerd op de volleybalvelden. Onder toeziend oog van de altijd attente burgemeester Thijsen die Yde ook nog op zijn route had staan, streden de teams op het in uitmuntende staat verkerende hoofdveld van SV Yde de Punt. De afgetrainde mannen en vrouwen uit Yde en De Punt trokken tevens veel publiek met hun spel van bijzonder hoog niveau. Uiteindelijk stonden de teams ‘De Pronkies’ tegenover ‘Side Out’ in de finale. Even leek de jeugd er met de winst vandoor te gaan maar de jarenlange ervaring bleek goud waard en doorslaggevend in de finale. Hulde aan Side Out voor de overwinning en aan beide teams voor de sportieve wedstrijd.  Toeschouwers en deelnemers werden tussen alle activiteiten door vermaakt met het Rad van Fortuin. De sponsoren lijken de coronajaren alweer ver achter zich te hebben gelaten. De prijzenregen die door hen is mogelijk gemaakt ging niet onopgemerkt voorbij. De lootjes waren niet aan te slepen en binnen enkele ogenblikken moesten er mensen vanwege een tekort aan lootjes teleurgesteld worden. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde dag en wil via deze weg nogmaals alle vrijwilligers, deelnemers, sponsoren en toeschouwers bedanken voor hun deelname en aanwezigheid.