Na twee jaar eindelijk weer een markt! De voorjaarsmarkt in Zuidlaren is tevens de eerste paardenmarkt van het jaar in Noord Nederland.

De markt begon om klokslag 6.00 uur, waarna de paardenhandel losbarstte. Fotograaf Johan Wolfard was ook vroeg ter plekke en legde de beelden vast. De paardenmarkt wordt gehouden op de Brink tussen de Marktstraat en de Brink Z.Z., en is rond 12.00 uur afgelopen. Tijdens de Zuidlaarder Voorjaarsmarkt worden er niet alleen paarden verhandeld, maar is er ook een warenmarkt met ongeveer 50 kramen. Naast de ‘reguliere’ marktkramen staan er ook kramen met (vaste) planten en struiken. De warenmarkt begint om 8.00 uur en sluit rond 17.00 uur. Kinderen van 4 t/m 12 kunnen tussen 13.00 en 17 .00 uur meedoen een pannakooitoernooi en een pijl en boog challenge op de Brink. Opgeven kan bij de Keet van Tynaarlo, die deze week op de Brink in Zuidlaren staat.