Vegter van Slooten vierde afgelopen maandag zijn 96e (!) verjaardag. Dat werd niet in stilte gevierd. Integendeel. Orgelman Joris ten Have kwam de muzikale felicitaties overbrengen.

Vegter van Slooten kwam in 1926 ter wereld in Groningen. Van Slooten, die van alle markten thuis is, had een grote passie: draaiorgels. Vegter van Slooten bezit meerdere draaiorgels. De bekende Ydenaar heeft ook een draailier, dat het geluid maakt van een doedelzak. Hij laat zijn instrumenten op tal van plekken horen. Zijn vriendin bedacht een passend verjaardagscadeau. Collega Joris ten Have werd gevraagd om op zijn verjaardag te komen spelen. Daar wilde de Zuidlaarder orgelman graag aan meewerken. Vegter van Slooten was aangenaam verrast en kon de actie bijzonder waarderen. En voor Van Slooten geldt: op naar de honderd!