Provincie Drenthe krijgt de hoogste waardering van de recreatieve fietsers. Drenthe scoort een 8,5. Groningen wordt juist als minst prettige fietsprovincie beoordeeld.

9.156 recreatieve fietsers deden mee aan het onderzoek dat werd verspreid door ANWB, Fietsersbond, NTFU en Stichting Landelijk Fietsplatform. Drenthe trekt veel fietsers van buiten de provincie. Veel fietsers,  met name e-bikers, rijden met de auto naar een parkeerplaats waar hun fietstocht start. Ondanks de goede beoordeling heeft ruim driekwart van de fietsers nog verbeterpunten. Belangrijkste is, net als in 2016, de veiligheid en comfort van de fietspaden en wegen. Men stoort zich vooral aan te smalle paden. Speciale aandacht verdient het verbeterpunt type weggebruikers. Het gaat dan met name om snelheidsverschillen, drukte op fietspaden en asociaal gedrag Maar ook de kwaliteit van de verharding kan beter en wordt vaker genoemd dan in 2016.