Het leek wel eindexamentijd op de Mariaschool. Vol spanning, concentratie en doorzettingsvermogen hebben 25 leerlingen van de Mariaschool in Eelde onlangs meegedaan aan de W4Kangoeroe wedstrijd.

Ongeveer 2350 scholen en 140.000 leerlingen van groep drie van de basisschool tot en met klas zes van het VWO doen hier jaarlijks aan mee.  De kinderen maken 24 verrassende vraagstukken die stuk voor stuk een vonkje creativiteit en een flits van inzicht vragen. Vijf antwoorden per opgave zijn gegeven maar er is er maar één goed.  De eerste vragen zijn makkelijk, maar gaandeweg worden ze steeds lastiger. Een pittige klus dus. De afgelopen twee weken hebben de kinderen in hun groep al flink geoefend om te wennen aan de vragen. Vol goede moed gingen ze aan de slag. De vraagstukken waren lastig, maar met het nodige doorzettingsvermogen hebben ze allemaal de wedstrijd afgerond. Dat is al de eerste verdienste. Nu is het wachten begonnen, half mei volgt de uitslag.