Dinsdag 5 april 2022 is het Sportgala Drenthe in het ATLAS Theater in Emmen. Vanuit de Drentse gemeenten worden een sportman, sportvrouw, sporttalent en sportploeg aangedragen. Deze sporters zijn daarmee genomineerd voor het Sportgala Drenthe.

De gemeente Tynaarlo levert twee kandidaten. Dit zijn mountainbiker Tim Smeenge uit Zeegse in de categorie sportman en veldrijder MTB David Haverdings uit Zuidlaren voor de categorie sporttalent. De topsport- en sportjournalistenjury kiezen samen met de (Drentse) bevolking de uiteindelijke winnaars. De stembussen zijn geopend van vrijdag 18 maart tot en met zondag 20 maart. Stemmen kan op www.sportgaladrenthe.nl.
Alle genomineerden in de vier categorieën zijn de komende weken te vinden op de website van SportDrenthe.. Na het stemweekend worden de stemmen geteld. Alle genomineerden zijn uitgenodigd voor het Sportgala; daar wordt de top drie en vervolgens de winnaar bekendgemaakt.

Foto Tim Smeenge www.sportgaladrenthe.nl