De kinderen van de Menso Altingschool zijn sinds de oorlog uitbrak in de Oekraïne een geldinzamelingsactie gestart. Na het zien van de beelden op het jeugdjournaal over de situatie daar kwamen er vanuit alle groepen spontane acties op.

Zo sprak uw verslaggever met Jelle Bruinsma, die met mede-initiatiefneemster Annemar de Vries, een lege flessen inzamelingsactie begon: “Vorige week dinsdag zijn we begonnen en donderdag hadden we al voor 150 euro opgehaald. Daar komen vrijdag zaterdag en zondag nog bij, dus we zitten al ruim boven de 200 euro.” Het hele schoolplein stond maandagmiddag vol met tafeltjes, waar de kinderen van alles hadden uitgestald. Naast de lekkernijen, waren er vredesvlaggen te koop, spulletjes voor de tuin, happy stones met de Oekraïense vlag. En nog veel meer. Allemaal voor de verkoop, voor de mensen in de Oekraïne.