Gridlock, de onderneming van Gert en Ingrid van Lingen, die ambachtelijk handgemaakte armbanden maakt, heeft haar steentje bijgedragen aan de verschrikkingen in Oekraïne. De opbrengst van de verkoop van speciale Oekraïne-armbanden was 663 euro.

‘Het idee erachter was dat we thuis zaten en met lede ogen moesten toezien wat er dáár allemaal gebeurt terwijl wij niets (kunnen) doen’, vertellen Gert en Ingrid.  ‘Daardoor kwamen we op het idee om mensen over de streep te trekken door een armband aan te bieden en hun betaalde bedrag 1 op 1 over te maken naar GIRO555.’  Dat werkte inderdaad want de actie stond vijf minuten online en de eerste order van tien stuks ging al naar Brabant. In de dagen erna volgden er nog zestien uit alle windstreken. De armband was in de kleuren van de vlag van Oekraïne, daarnaast was er aan de sluiting een vredesduif aangebracht. Al met al een overweldigend succes. ‘Op de avond van de actie op TV hebben wij onze actie beëindigd en werd de totaalscore 26 stuks met een opbrengst van 663 euro.’