De man die vrijdagmiddag met een nepvuurwapen rondliep door het gebouw van het Harens Lyceum, is een 27-jarige inwoner van de gemeente Tynaarlo, meldt RTV Noord. De man is inmiddels weer vrijgelaten, vanwege ‘persoonlijke omstandigheden’. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De man blijft wel verdachte. Het onderzoek loopt nog. Het Openbaar Ministerie moet uiteindelijk besluiten of het tot vervolging komt.
De man liep vrijdag rond het middaguur door de school, met een op het eerste gezicht niet van echt te onderscheiden nepwapen in zijn hand. De school werd tijdelijk ontruimd. De man werd door de politie aangehouden. De school heeft leerlingen die getuige waren van de gebeurtenissen of die daar behoefte aan hebben slachtofferhulp aangeboden. Maandag wordt er tijdens de lessen stilgestaan bij het incident.