Zondagmiddag 6 maart van 14.00-15.00 uur is het dan zover: Museum De Buitenplaats opent zijn deuren dan ook eindelijk weer voor de liefhebbers van muziek. Een hoopvolle start met talentvolle jonge musici: en wel met de prijswinnaars van het Prinses Christina Concours: Jents Abma, hobo; Anna Maring, viool en Twan van der Wolde, zang.

Jents Abma (2005) won in 2020 de 2e prijs in de categorie 12-14 jaar van het Prinses Christina Concours Noord in Groningen. De Laureaten jury koos haar als winnaar. Anna Maring (2003) volgde masterclasses bij onder andere Maria Millstein, Shunske Sato en Daniel Rowland. Anna won in 2018 de eerste prijs in het Britten Vioolconcours. Dit jaar won zij de tweede prijs in de landelijke finale van het Prinses Christina Concours. Twan van der Wolde (tenor) werd op 11-jarige leeftijd hoofdsolist van het Roder Jongenskoor onder leiding van Rintje te Wies. Hij soleerde regelmatig, maar ook in samenwerking: bij een uitvoering van onder andere het ‘Gloria’ van Antonio Vivaldi, de Messe in Es-dur van Schubert, en hij zong het ‘Erbarme dich’ van Johann Sebastian Bach voor de filmproductie ‘Matterhorn’.  In 2021 stond hij in de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours met Ensemble Fier. Entree: € 15,00  inclusief toegang tot de tentoonstelling en museumtuin. Kaarten via website museum of aan de balie van het museum voorafgaand aan concert. Locatie: Hoofdweg 76 9761  EK Eelde. info@museumdebuitenplaats.nl