Nieuwe toestellen, modernere techniek en frisse uitstraling. Sportrade fit- & wellness heeft niet stilgestaan in de coronatijd. Eigenaar Hans Gerritsen is blij met het resultaat.

De nieuwe krachttoestellen zijn van het merk Nautilus. ‘Dergelijke apparaten hadden we wel, maar deze zijn volledig bij de tijd. Normaal werkten we met ´Gym 80´-krachttoestellen. Dat is een Duits topmerk, maar is overgenomen en stilgevallen in ontwikkeling.’ Nautilus is van Amerikaans makelij, de crème de la crème in de fitnessbranche en wordt wereldwijd gezien als de grondlegger van de sportscholen zoals deze nu zijn. ‘Met name de biochemica is anders. Voordeel is ook dat er nu bijvoorbeeld één machine is voor borst en rug, terwijl het eerder aparte apparaten waren. Daar was veel vraag naar. Het levert ook meer ruimte op.’ En dus is de hele bovenzaal gevuld met de nieuwste apparaten, die ook een fris kleurtje hebben. Dit draagt bij aan de uitstraling. ‘Je zou zeggen, toen we dicht waren, wat heeft het voor zin om dan nieuwe toestellen aan te schaffen?  Maar een maand voor corona uitbrak had ik ze al besteld. Door de onzekerheid en ik niet wist of we het zouden overleven hebben we de order geparkeerd. Na de eerste lange lockdown hebben we toch doorgezet. In januari zijn ze geleverd, dit duurde wat langer omdat we ook een specifieke kleur wilden. De machines kunnen in de nabije toekomst gekoppeld worden met een chip aan de smartphone. Trainingsprogramma’s printen we nog steeds, maar mensen willen steeds meer dingen op de app. Voor krachttoestellen was dit tot heden onmogelijk. Begin volgend jaar is dit ook koppelbaar. Je kunt dan zien wat je doet. Het is een stimulans van doe ik het goed. Ook worden er steeds meer moderne snufjes mogelijk, mensen die met het oude patroon en zonder apps willen sporten blijft dit mogelijk. Sportrade is voor iedereen toegankelijk.’