Groningen Airport Eelde heeft een oproep gedaan aan minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat, die het voortbestaan van de luchthaven moet waarborgen. Die oproep werd gedaan door middel van een paginagrote advertentie in diverse kranten.

Volgens directeur Meiltje de Groot van GAE speelt het vliegveld een belangrijke rol bij de verduurzaming van de luchtvaart als demonstratie- en testlocatie voor bedrijfsleven, overheid en onderwijs. Ze pleit daarom voor een structurele plaats van het vliegveld in de toekomst van de duurzame luchtvaart in Nederland. De Groot voorziet een toekomstige belangrijke rol voor elektrisch vliegen. GAE benadrukt in de advertentie de brede maatschappelijk functie van het vliegveld. Het ondersteunt bijvoorbeeld de netwerkfunctie van Schiphol, en is essentieel voor de bereikbaarheid, het vestigingsklimaat en de economie van Noord-Nederland. Bovendien, stelt De Groot, is GAE de standplaats van de traumahelikoper van het Mobiel Medisch Team van het UMCG en is het de thuisbasis van de KLM Flight Academy, de pilotenopleiding van de KLM.  De Groot sluit af met ‘Mogen we op u rekenen zodat de continuïteit van Groningen Airport Eelde structureel een plaats krijgt in de toekomst van de duurzame luchtvaart in Nederland?’ Woensdag gaat de minister om tafel met de luchtvaartwoordvoerders van de Tweede Kamer.

Foto Wiendeld Visser