Storm Eunice heeft afgelopen nacht een bezoekje gebracht aan Nederland. Eelde-Paterswolde is hier natuurlijk niet aan ontkomen. Er zijn vannacht veel bomen omgewaaid. Het begon net voor 20:00 uur aan de Schultenweg. Om 01:00 was de drukte afgelopen.

 

Het begon met een boom op de Schultenweg. De brandweer heeft het daarna druk gehad met opvolgende meldingen van omgewaaide bomen en een losse dakplaat. Brandweer Vries heeft geholpen bij de A28 en brandweer Hoogezand in Eelderwolde. Een vlucht van TUI, uit Gran Canaria, moest uitwijken naar Schiphol. Aan de Watermolendijk is de waterleiding opengetrokken door een boom. Kortom: het was druk. Ondanks de drukte liet de Eelder brandweer zich niet uit het veld slaan.

 

De brandweer was goed voorbereid op de storm. Er was ter voorbereiding genoeg personeel op stand-by. Ook was de personeelswagen, welke normaal wordt gebruikt om extra personeel mee te nemen, bemand met genoeg manschappen en een kettingzaag. Zo kon de brandweer met 2 wagens rondrijden door het dorp. Ook werden er surveillance ritten uitgevoerd.

 

 

 

De locaties van alle meldingen (waar ik bij ben geweest):

-Schultenweg, boom over de weg

-Legroweg, 2 bomen over het fietspad (nabij vliegveld)

-Borchsingel (Eelderwolde), losgewaaide dakplaat

-Nieuwe Akkers, boom over de weg

-Novastraat, boom over de weg

-Bähler Boermalaan, boom over de weg

 

Verder zijn er vast nog meer meldingen geweest, maar vanwege de grote drukte werd er veel via de portofoons gedaan, wat het erg lastig te volgen maakt.

 

Foto: boom over de Novastraat