Zaterdag was het dan eindelijk zover. Traditiegetrouw plakten vrijwilligers van de diverse politieke partijen hun posters op de daartoe beschikbaar gestelde verkiezingsborden. De tien politieke partijen zullen vanaf nu alle gelegenheid aangrijpen om kiezers te werven. De posters is een eerste actie. Zodat mensen onder andere het gezicht van de partij zien. De gemeente wilde eigenlijk wel van de traditie af, maar de partijen waren het op dit front wel bijna allemaal eens. Er moesten en zouden posters worden geplakt.

Het wordt ook gezien als een startschot van de echte campagne. De kieslijsten zijn bepaald en de programma’s bekend. Tynaarlo kent maar liefst tien verschillende partijen. Dus er is genoeg te kiezen. De partijen zetten allemaal vooral in op wonen. Wonen, zorg en veiligheid. Dat zijn volgens RTV Drenthe de belangrijkste algemene thema’s voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het zal vooral op de details zitten en welke kleur een partij heeft van oudsher. De echte onderlinge verschillen zijn niet heel groot. Voor een uitgebreide politieke analyse zie pagina XXX in de krant.