Restaurant De Rietschans in Haren heeft een nieuwe eigenaar. Frans en Liesbeth Kappenburg hebben het etablissement verkocht aan Tjerk de Vries en Bert Keukenkamp van de Harense DVK Groep. 

Het echtpaar heeft 54 jaar het restaurant geleid. De Harense DVK Groep exploiteert meer horecabedrijven, waaronder Kaap Hoorn aan het Paterswoldsemeer.  Frans Kappenburg nam het bedrijf in 2014 over. Kort daarna brandde het pand af.  In 2016 kwam er een nieuw restaurant dat veel groter was dan voorheen. Omdat het leiden van het bedrijf veel energie kost en beiden op leeftijd zijn heeft het echtpaar besloten om te stoppen. Maar achter de geraniums zitten is er niet bij.  Kappenburg gaat zich nu richten op de nieuwbouw van appartementen en een hotel aan de Emmalaan in Haren, op de plaats waar vroeger het Nescio Hotel was gevestigd. De nieuwe eigenaren beginnen 1 maart met het restaurant aan de Meerweg.