Komend weekend vindt de Nationale Tuinvogeltelling plaats. Wie meedoet helpt SOVON Vogelonderzoek en Vogelbescherming Nederland meer inzicht te krijgen in hoe vogels in de winter gebruikmaken van tuinen en balkons. Met die informatie kunnen zij vogels beter helpen en beschermen.

Tel op vrijdag 28, zaterdag 29 of zondag 30 januari één keer een half uur de vogels in  je tuin of op het balkon. En geef dit uiterlijk maandagochtend 31 januari vóór 12.00 uur door via www.mijntuinvogeltelling.nl. Dit kan zowel op de mobiele telefoon als op de computer. Tip: ’s Morgens vroeg zijn vogels het meest actief en valt er dus het meest te tellen. Vorig jaar deden 723 inwoners van de gemeente Tynaarlo mee met de telling. Zij telden in totaal 13.088 vogels. In Tynaarlo werd de huismus het meest gezien. Landelijk was dat de koolmees, gevolgd door de merel en de roodborst. Ga voor meer informatie naar www.vogelbescherming.nl/tuinvogeltelling.