Na een paar roerige weken maakt het nieuwe Gemeentebelangen zich op voor de campagne. Nadat Jacob van Gelder niet de gewenste plek kreeg op de kandidatenlijst van de partij ontstond er een discussie over wie nu eigenlijk voorzitter is. Van Gelder claimde deze positie, maar uit diverse documenten blijkt dat zowel van Gelder als Dennis Franke het nieuwe bestuur accepteerden.

Van Gelder probeerde via de Krant van Tynaarlo nog een ledenvergadering uit te schrijven. ‘Het is ook nooit betwist dat Van Gelder voorzitter is geweest,’ legt Aeilkema uit. ‘Dat is hij zeker. Maar in de ledenvergadering van september jongstleden ben ik door de leden gekozen tot vicevoorzitter en secretaris. Met de opdracht om een nieuw bestuur te vormen. Dat hebben wij gedaan.’ De redactie van Dorpsklanken heeft mails ingezien waaruit blijkt dat Van Gelder en Dennis Franke het nieuwe bestuur, onder voorzitterschap van Harry Snuk, accepteren en ook als zijnde het bestuur aanspreken. Waarom de kont in krib werd gegooid laat zich raden.
Het nieuwe Gemeentebelangen zegt gewoon door te gaan met het optuigen van de partij en met de campagne te starten. ‘De oproep van Van Gelder zegt ons verder weinig,’ legt Aeilkema andermaal uit. ‘Ik wil eigenlijk geen woorden meer vuil maken aan deze bijzondere machtsstrijd. Van Gelder heeft de voorzittershamer overgedragen. Daarmee is het hoofdstuk afgesloten.’