Morgen (woensdag) opent Museum De Buitenplaats de deuren voor yogales en een bootcamp in de tuin, als deelname aan De Museum Gym. Met deze ludieke actie in het museum en de tuin vragen ze aandacht voor het spoedig heropenen van musea, in het belang van kunst, educatie en het geestelijk welzijn van iedereen in Nederland.

Om 11.00 uur openen de hekken zodat iedereen eerst goed tot rust kan komen tijdens een mindful-wandeling door de tuin. Op eigen gelegenheid kan men door de tuin dwalen en zich bewust worden van zijn gedachtes. Eventuele extra stimulans voor de gezonde geest is aanwezig in de vorm van Kijkwaaiers: vragen over de Beeldentuin waardoor de bezoeker aan het denken wordt gezet.  Vanaf 14.00 uur worden er twee opties gegeven: deelnemen aan een yogales in de museumzaal voor wat extra ontspanning, of meedoen aan een fanatieke bootcamp in de tuin, om het luie zweet van de afgelopen periode weg te werken. De lessen duren beide een uur en deelname/toegang is de hele dag gratis. Daarnaast is er gedurende de dag koffie en thee To Go te halen in het Museumcafé. Aanmelden voor yoga of bootcamp kan door uw naam te mailen naar communicatie@museumdebuitenplaats.nl met in het onderwerp de vermelding of het voor yoga of bootcamp is. Meer informatie over De Museum Gym? Kijk op https://www.museum.nl/nl/de-museum-gym