Het kabinet heeft vanavond tijdens een persconferentie enkele versoepelingen aangekondigd. Vanaf morgen mogen winkels weer open, tot 17.00 uur. Ook de sport (binnen en buiten) is weer toegankelijk, maar geen competitie en zonder publiek. Contactberoepen kunnen ook weer aan de slag. Ook zijn er weer fysieke lessen op MBO, hoge scholen en universiteit mogelijk. Horeca, cultuursector en evenementen blijven nog gesloten

Er geldt ook een aanscherping voor het dragen van een mondkapje. Wie een boosterprik heeft van minimaal een week oud of wie korter dan 8 weken geleden corona heeft gehad, hoeft niet meer in quarantaine na nauw contact met een besmet persoon. Op dinsdag 25 januari besluit het kabinet opnieuw of er meer kan.

Een overzicht van alle regels en voorwaarden staan op www.rijksoverheid.nl/corona.