De gemeente Tynaarlo zoekt sporters die in 2021 een opmerkelijke prestatie hebben geleverd en die in aanmerking komen voor een nominatie. Tijdens het Sportgala Drenthe vindt de verkiezing plaats van de sportman, sportvrouw, sportploeg en het sporttalent van Drenthe.

Iedere gemeente levert een winnaar in de vier categorieën aan. Tijdens het provinciale gala wordt de winnaar bekendgemaakt. De winnaars worden gekozen door een topsportjury, een sportjournalistenjury en via stemmen van het publiek. Het sportgala vindt dit jaar plaats – afhankelijk van de dan geldende coronaregels- op maandag 28 maart in het ATLAS Theater in Emmen.
Nomineer je sporthelden vóór maandag 17 januari door een e-mail te sturen naar sport@tynaarlo.nl. Beschrijf hierbij om wie het gaat, welke categorie, vermeld de leeftijd en woonplaats van de genomineerde (ingeval van sportman/vrouw of -talent), wat de behaalde sportprestatie is en voor welke sport of sportvereniging.