Judoclub Bushi uit Arnhem organiseerde onlangs een sterk judotoernooi. De organisatie heeft ondanks de maatregelen een waardig toernooi kunnen organiseren met een judoka’s afgevaardigd uit geheel Nederland. Ook judovereniging Sakura was vertegenwoordigd met een viertal judoka’s. Namens Sakura namen Tobias Belgraver, Luna Tillema, Job Nauta en Mart Leistra deel, allen judoënd in de leeftijdscategorie tot 15 jaar.

Luna Tillema, uitkomend in de gewichtsklasse tot 57 kg, nam deel in een poule van negen dames. De eerste partij was Luna vrijgeloot. In partij twee mocht ze aantreden tegen een meisje dat derde was op het Nederlands kampioenschap. Luna had nog een appeltje te schillen met deze dame en maakte met een mooie overname korte metten met haar concurrent. In de hierop volgende partij ging Luna door een onoplettendheid ten onder. Vervolgens mocht Luna strijden om de derde plaats. Deze partij wist Luna eveneens in haar voordeel te beslechten met een prachtige beenworp (osto gari). Mart Leistra verloor de strijd om het brons. Job Nauta en Tobias Belgraver hebben niet om de medailles gestreden, maar hebben wel de nodige ontwikkelpunten meegenomen die ze in 2022 op de mat ten toon kunnen gaan spreiden.