Damian gaat naar Amerika, waar het jonge kind een operatie ondergaat. Deze dure operatie (niet mogelijk in Nederland) kon gerealiseerd worden dankzij een doneeractie. Dorpsklanken schreef er eerder een artikel over.  Het pas 2,5 jaar oude kind dat lijdt aan een erge vorm van spasticiteit kan na de operatie mogelijk weer leren lopen. De reactie van de ouders van Damian, oud-Eeldenaren. 

‘Kerst is de meest magische tijd van het jaar, de tijd van sprookjes en magie. Het moment waarop de meest gekoesterde wensen uitkomen. Kinderen schrijven brieven, wachten op de felbegeerde oude man, rennen ‘s ochtends naar de boom voor cadeautjes, dan snoepjes, kerstfilms en sleeën. Maar wij volwassenen, weten dat wij in de gekoesterde brief moeten kijken om deze wonderen te laten gebeuren, wij weten dat al het wonderbaarlijke door onze handen wordt gedaan.
Het wonder dat ons is overkomen is mogelijk gemaakt door al jullie ‘uitgestoken helpende handen’. Het zijn jullie enorme warme harten die Damian zullen helpen hem een beter leven te geven. Bedankt voor de magie die onze wens laat uitkomen! De operatie van Damian is gepland op 11 februari en begin februari reizen wij af naar St. Louis, USA. Met kippenvel, tranen van geluk zijn we overtuigd dat we zullen slagen. Uiteraard houden wij jullie op de hoogte. Wij wensen jullie allen een fijne kerst en een gezegend nieuwjaar!’

Maxime, Katya, Sander en Damian van Marle