Overal ontstaan zo tegen Kerst prachtige acties die zeer gewaardeerd worden. Mensen denken om elkaar en hebben ook oog voor gezinnen die het niet breed hebben. Soms overlappen de acties elkaar ogenschijnlijk, maar alles komt uit een goed hart en belandt op een plek waar het heel welkom is. Aan het eind van het jaar doet de Wereldwinkel Fair met Flair in Eelde-Paterswolde altijd een donatie aan één of twee van de vele importeurs bij wie de inkopen gedaan worden.

Uiteraard zorgen die importeurs ervoor dat het geld bij de producenten terecht komt. Het doel daarvan is om de producenten van wereldwinkelartikelen een steuntje in de rug te geven. Door de coronapandemie lukte dat in 2021 niet. Het bestuur van de Wereldwinkel kreeg het lumineuze idee om dit jaar met het beschikbare budget iets moois te doen voor gezinnen in ons eigen dorp. Dertig prachtige tassen zijn gevuld met voedingswaren uit de Wereldwinkel, een echte win-winsituatie: eigen producten en daar gezinnen blij mee maken. U weet wel waar het om gaat: Tony Chocolonely, thee, koffie, rijst, curry, kokos. Een serie tassen uit Indonesië is gemaakt van jute, de andere komen uit Zuid Afrika. Deze kleurrijke tassen zijn gemaakt van gerecyclede petflessen. De tassen zijn duurzaam, handig en een plezier voor het oog. De dertig pakketten gaan via de verzamelplaats in het Loughoes naar gezinnen in het dorp, waar de rijk gevulde tas een lichtpuntje is tijdens deze donkere dagen van december. Fijne Kerstdagen!