De Bloemencorso´s zijn uitgeroepen tot Unesco Immaterieel Cultureel Erfgoed. De internationale organisatie Unesco heeft de traditionele corsocultuur tijdens een bijeenkomst in Parijs toegevoegd aan de lijst met cultureel erfgoed.

Het gaat om zo’n 30 bloemen- en fruitcorso’s in ons land, waaronder Eelde. De meeste corso’s staan al jarenlang op een Nederlandse erfgoedlijst. De wens om samen aan de Unesco-lijst te worden toegevoegd bestond al langer. Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zette zich met name hiervoor in. De traditie is een belangrijk element voor de lijst met ‘levend erfgoed’, waar de corso’s nu onder vallen. Van oudsher worden door vrijwilligers wagens gebouwd die met bloemen worden versierd. Die traditie wordt generatie op generatie overgedragen.