Spannend werd het eigenlijk niet meer. Nipt was het wel. Met twaalf stemmen voor en elf tegen stemde de raad van Tynaarlo voor het plan van VOF Ter Borch, voor de komst van een supermarkt van ongeveer 3000 vierkante meter. Daarmee lijkt er een einde te komen aan slepende discussie van jaren. Of lijkt dat zo? Burgemeester Marcel Thijsen wond er geen doekjes om en verwacht dat dit wederom naar de Raad van State gaat.

VVD, D66, CDA en ChristenUnie stemden dinsdagavond formeel voor een reeks plannen en wijzigingen van plannen waardoor de weg vrij is voor de bouw van een supermarkt, naast de christelijke basisschool, aan de Borchsingel in Eelderwolde. Leefbaar Tynaarlo, GroenLinks, PvdA en Gemeentebelangen stemden tegen.
Twee jaar geleden stemde de raad nog met een stem tegen de komst van de supermarkt. Maar omdat raadslid, momenteel in dienst van de VVD, van mening veranderde, is de stemming dus gedraaid. Het besluit en de stemming zorgen voor genoeg vraagtekens zowel het college als de raad. Fractievoorzitter van GroenLinks, Miguel Ririhena, vroeg zich hardop af of de raad nog wel goed functioneerde: ‘Iedereen was wel voor een supermarkt in welke grootte dan ook, maar blijkbaar zijn wij als raad niet in staat gebleken om voor- en tegenstanders te verenigen. Om in gesprek te gaan en een oplossing te vinden. Wat zegt dat over ons functioneren?’